top of page
Search
  • Writer's pictureNaya Antoniou | Career, Executive & Business Coach

Ο ρόλος της σαφήνειας στην Καριέρα

Updated: Sep 8, 2020

Όλη η προσπάθεια, η γνώση και το θάρρος δεν έχουν νόημα χωρίς το ένα πράγμα που θα βελτιώσει την καριέρα σας: τη σαφήνεια.

Η σαφήνεια σάς δίνει τη δυνατότητα να ευθυγραμμίσετε τους στόχους σας με ένα σχέδιο για την επίτευξή τους και να μείνετε μακριά από τα πράγματα που μπορεί να σας εκτροχιάσουν.

Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτές τις δύο ερωτήσεις για να επιτύχετε μεγαλύτερη σαφήνεια:

1. Τι θέλω; Αν και απλή, αυτή η ερώτηση δεν είναι εύκολη για τους περισσότερους. Χρειάζεται στοχαστικός προβληματισμός, και μερικές φορές, ένας έλεγχος της πραγματικότητας: θέλετε πραγματικά να... και είστε διατεθειμένοι να κάνετε ό, τι χρειάζεται για να το επιτύχετε;

Είναι πιθανό η απάντησή σας να είναι διαφορετική από τους φίλους ή τους συναδέλφους σας, ή αυτό που μπορεί να θέλει κάποιος άλλος για εσάς, ή ακόμα και αυτό που νομίζατε ότι θέλετε, και αυτό είναι εντάξει. Πρόκειται για το να είσαι ξεκάθαρος με αυτό που έχει ύψιστη σημασία για εσένα. Η σαφήνεια απαιτεί ακρίβεια.

2. Υποστηρίζει αυτό που κάνω (ή πρόκειται να κάνω) αυτό που θέλω; Ρωτήστε τον εαυτό σας σε τι ή σε ποιον επιλέγετε αυτήν τη στιγμή να αφιερώσετε το χρόνο σας και εάν αυτή η επιλογή σας βοηθά να πλησιάσετε τους στόχους σας ή σας εμποδίζει να τους επιτύχετε.

Πείτε ναι σε ό,τι υποστηρίζει αυτό που θέλετε και μην φοβάστε να πείτε όχι σε αυτά που δεν το κάνουν. Εάν άτομα και δραστηριότητες σας τραβούν προς τα πίσω και σας εμποδίζουν να προχωρήσετε, αφήστε τους να φύγουν.


bottom of page