top of page
Search
  • Writer's pictureNaya Antoniou | Career, Executive & Business Coach

Ο ρόλος των Social Media στην αναζήτηση εργασίας

Updated: Sep 8, 2020




Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει επιφέρει κατά γενική ομολογία τεράστιες αλλαγές σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Συνεπώς, δεν θα μπορούσε να μην έχει αλλάξει και ο τρόπος που οι επιχειρήσεις αναζητούν νέους υποψηφίους, καλύπτουν θέσεις εργασίας και αξιολογούν το εν δυνάμει και υπάρχον προσωπικό τους. Αντίστοιχα, έχουν αλλάξει και τα δεδομένα στον τρόπο που οι υποψήφιοι αναζητούν εργασία, με την πλειοψηφία να στρέφεται στο διαδίκτυο και στα μέσα μαζικής δικτύωσης προκειμένου να προσεγγίσει δυνητικούς εργοδότες.


Εάν λοιπόν αναζητάτε εργασία και θέλετε να διαμορφώσετε μια ψηφιακή στρατηγική καριέρας, ακολουθούν κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την αξιοποίηση των Social Media:


  • Διαχωρίστε την επαγγελματική από την προσωπική σας online παρουσία

Αναπτύξτε σωστά την παρουσία σας στο διαδίκτυο και ξεκαθαρίστε τυχόν περιεχόμενο που μπορεί να σας βλάψει. Επίσης, αναζητήστε το όνομα σας στο διαδίκτυο ώστε να ελέγξετε τι εμφανίζεται για εσάς και να διορθώσετε ό,τι μπορεί να επηρεάσει άσχημα την επαγγελματική σας εικόνα. Είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε το ψηφιακό σας αποτύπωμα!


  • Μετατρέψτε την παρουσία σας στα Social Media σε προσωπική σας διαφήμιση

Δημοσιεύστε περιεχόμενο με ουσία, με όραμα. Εστιάστε σε αναρτήσεις που να δείχνουν την ενεργή ενασχόλησή σας με τον κλάδο σας και να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των δυνητικών σας εργοδοτών ή πελατών.


  • Networking

Δικτυωθείτε με ομάδες, με στελέχη, με επιστήμονες που μπορούν να σας δώσουν γνώση και έμπνευση και προωθείστε τη δουλειά σας.


  • Τακτική παρουσία

Αφιερώστε χρόνο στα Social Media με υπομονή, συστηματική αλληλεπίδραση και τακτική παρουσία.


  • Ποιοτικό περιεχόμενο

Σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Αποφύγετε τον σχολιασμό επί παντός επιστητού, χωρίς φυσικά να χρειάζεται να κάνετε αναρτήσεις που να αφορούν μόνο τη δουλειά.


  • Ομοιομορφία

Προσπαθήστε όλα τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης να έχουν ομοιομορφία διατηρώντας ίδια διεύθυνση email, ίδιο όνομα και παρόμοιες αισθητικές λεπτομέρειες.


  • Κατανοήστε τη λειτουργία και τη χρηστικότητα κάθε μέσου δικτύωσης

Για κάθε κοινωνικό μέσο δικτύωσης υπάρχει διαφορετικός τρόπος χρήσης, διαφορετικός σκοπός, ζητούμενο και άτυποι κανόνες. Συνεπώς, θα πρέπει να αναλύσετε το κάθε μέσο σε σχέση με την παρουσία που θέλετε να έχετε, να προσαρμόσετε τον τρόπο που χειρίζεστε το κάθε μέσο αλλά και να βρείτε έναν αποτελεσματικό συνδυασμό για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Δίνοντας την προσοχή που χρειάζεται στη χρήση των μέσων μαζικής δικτύωσης και αξιοποιώντας όσα έχουν να προσφέρουν κατά το δυνατό, θα δείτε ότι μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική σας εξέλιξη και στο ευρύτερο επαγγελματικό σας πλάνο.

39 views0 comments
bottom of page